Tuesday, 13 December 2011

Reasons why?

Apa?

Ye, ye. Aku tau post before this aku cakap aku post yang tu je hari ni.

Masalahnya, aku dah penat dah.

Dah penat nak bagitahu dekat semua orang kenapa aku pindah. Haish.. haha.

okay, ni aku bagitau kenapa.

1# : Apa kau fikir aku nak ambik bio? cait. Tak nak aku ambik bio. -.-'
       aku nak drop bio je. Yang lain biar. ;D


2# : Aku nak ambik IT (Information Technology). Alaaa... aku bukannya 
       genius bab bab komputer ni. Tapi, apa salahnya aku cuba.
       Asal ada usaha tu, bolehlah ;D



3# : Aku nak ambik additional subject. Accounting.
       Aish... ini mak aku yang suruh.
       (aku nak ambik EST sebenarnye as side subject. haha)



4# : oh! oh! Mak aku suruh. ;D

5# : Aku bukannya nak jadi doktor. -.-' Aku nanti nak jadi...err...
       aku tak fikir lagi. Tapi aku NEKAD nak ambik 
       jurusan undang-undang. yes! coarse LAW (coslow..hehe)


6# : Persediaan awal SPM (sijil Pelajaran Malaysia). Haha. ini sebab
       utama ni. haha. Aku pentingkan future aku. bahahahahhaa
       ( pelik betul ayat aku). Tapi, betul lah. PMR aku main-main
       gila lah doh. Aku naik tak kisah dah pasal result aku
       (okay, ini tipu banyak). So aku decide aku akan buat betul-betul
       SPM. YES! DEMI MASA DEPAN!!!!!


7# : Aku perlu tuition. Yelah, kalau nak lagi pandai, aku perlu tuition.
       Aku ni bukannya genius macam kau. Haha.

8# : Aku banyak kelas lain. Piano, Swimming and etc.

9# : Aku tak sangup nak tinggalkan family aku.
      (okay, ini mengada je lebih)

10# : Aku suka keluar jalan-jalan. And supaya aku tak missed event.
        So that, kalau ada Big Bad Wolf punye sale ke, Bon Odori ke,
        Kapal Star Cruise datang ke, aku tak miss. ;D
        (alasan semata-mata)


11# : Senang aku nak keluar dengan abang-abang aku.
        Yelah, dorang kan sibuk tahap gila. -.-' Dah besar.
        Nanti kang dorang kahwin, aku tak tolong nanti nangis
        la pulak. (uit, ampun!)



12 # : Aku senang hilang fokus sebab ada kawan-kawan.
          (tak, tak, korang the best!)

13# : ini alasan ni, aku malas nak cakap kat sini. inappropriate.

14# : Aku nak pakai baju cantik. (tak munasabah betul budak ni)

15# : Kalau aku pindah pun, aku still lawat korang. Haha. (insyaalah)

16# : Nak mulakan hidup baru. ;D
        (barulah sangat. Lama adalah sebab pindah sekolah dulu aku -.-')

17# : Katil aku
(pedulikan laki tu)
18# : Handphone aku

19# : Makanan yang lazat. (habis gemuk la aku)

20# : Mengada lebih.

Kalau aku nak listkan lagi, alamatnya lambat la habis. Malas nak tulis lagi. Lagipun, kau jugak yang susah nanti nak baca panjang-panjang. Haha.

Okay, So, itulah sebab-sebab aku nak pindah. yang nombor 13# tu, kalau nak tau. Tanya aku personally. Aku tak boleh tulis public. Bahahhahaha. So? Boleh bagi aku pindah?

:). serius, aku sedih sebenarnya nak pindah ni. (itupun belum tentu dapat.)

Kau tak tahu betapa susah nya aku nak buat keputusan ni. Waktu tu, nak dekat PMR dah. Mak aku cakap,
"Adik kena fikir nak pindah ke tak. Ma bagi masa sampai bulan november"

Wahhhh, keputusan aku asyik-asyik ubah. So aku buat keputusan untuk solat istikarah. Petunjuk? Aku tak pasti dengan apa yang aku nampak. Aku nampak sekolah cat warna cream. Masalahnya, sekolah Shahbandaraya and Sains Bagan Datoh, dua-dua warna cream. Haish. Haha.

Last-last. Aku buat list Pros and Cons whether aku pindah atau tak.

Dan aku still dalam dilemma. Cuba tanya Khaireen, Balqis atau Annisa. Betapa susahnya aku nak buat decision. Haha. Dorang pon tau.

So, Last-last, aku decide on pindah jugak. ;D
Bukan senang nak decide. Tau tak. Aku sayang hidup aku kat SABDA (can't believe i said that)

Thank You all especially Zlot Boes for making my life at Sabda so cheerful.

;D

No comments:

Post a Comment